Petak, 26. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tokom pretresa u Tuzlanskom kantonu pronađena droga, šprice i 30 metaka različitog kalibra

Preuzmite sliku

Uposlenici MUP TK-a su prilikom pretresa na više lokacija u Tuzlanskom kantonu pronašli opojnu drogu, šprice kao i 30 metaka različitog kalibra.

“Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela: više manjih pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, više manjih pvc.pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu, 2 digitalne vage, 1 drobilica, veći broj pvc šprica, 30 komada metaka različitog kalibra, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku“, saopšteno je iz MUP-a TK.

Policijski službenici će nastaviti da rade na  dokumentovanju predmeta, te će nakon kompletiranja istih Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljeni odgovarajući Izvještaji protiv lica: V.H.,rođen 1993.god. iz Tuzle, M.G., rođen 1976.god., iz Tuzle, M.H., rođen 1988.god., iz Lukavca, S.S., rođen 1986.god. iz Živinica, D.E. iz Tuzle, V.R. iz Živinica, dok je Č.H. uz Izvještaj predat nadležnom kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,