Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

“The look of nature B&H”: Konjuh posjeduje potencijal, mladi ga planiraju iskoristiti

Preuzmite sliku

U nedjelju 16.01.2022. godine mladi okupljeni oko pokreta “The look of nature B&H” su posjetili područje planine Konjuh kako bi sunčani zimski dan iskoristili na koristan način, baveći se zdravom fizičkom aktivnosti i uživajući u ljepotama Djevojačke pećine, Paučkog jezera kao i drugim prirodnim atrakcijama planine Konjuh u rejonu Muške vode.

Pored uživanja u prirodi poseban fokus je stavljen na edukativni dio u sklopu kojeg su mladi učili o postojanje i osnovnim odredbama “Zakona o mladima FBiH”.

“Danas smo na Konjuhu pored uživanja u prirodi zajednički kreirali društveno odgovornu kampanju u sklopu koje smo više od 40 mladih ljudi upoznali sa osnovnim odredbama “Zakona o maldima FBiH”. Zadatak svih mladih koji su danas učestvovali će biti da na društvenim mrežama postave visokokvalitetne fotografije sa današnjeg pohoda gdje će u opise fotografije navesti minimalno jednu odredbu vezanu za “Zakon o mladima FBiH” kao i pozvati svoje prijatelje da se informišu o postojanju navedenog zakona kao i osnovnim odredbama koje on nudi. Na ovaj način kroz kreiranje zanimljivog sadržaja mlade želimo edukovati i ohrabriti da se kvalitetnije angažuju u borbi za svoja prava riječi su Selman Adija jednog od organizatora pohoda”.

“Današnja aktivnost je podržana od strane Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona a osnovni cilj je bio da zajednički promovišemo zdrave životne stilove i turističke potencijale koje ima planina Konjuh ali i da kreiramo kvalitetan sadržaj na društvenim mrežama koji če mladim ljudima biti zanimljiv a pri tome će im dati korisne informacije koje im mogu biti značajne u daljnjem ličnom ali i profesionalnom razvoju, izjavio je Nedim Musić iz The look of nature tima.

“U 2022. godini planiramo značajan dio naše energije i entuzijazma kao mladih osoba koje posjeduju znanja i vještine uložiti u kvalitetniju promociju turističkih potencijala Tuzlanskog kantona u prvom redu planine Konjuh koja posjeduje sve preduslove da se razvije u snažnu turističku destinaciju pogodnu za aktivni turizam” završava Nedim Musić.

Inače organizacije “The look of nature B&H” djeluje već nešto više od dvije godine i okuplja veliki broj članova svih uzrasnih kategorija koji zajednički posjećuju najljepše prirodne ljepote Bosne i Hercegovine stavljajući u fokus kreiranje fotografija i video sadržaja koje distribuiraju putem društvenih mreža.

Organizacija fokus svog djelovanja je usmjerila ka društvenoj mreži Instagram gdje je njihov profil @thelookofnaturebih već uveliko prepoznat kako mjesto kvalitetne promocije Bosne i Hercegovine i zdravog načina života kako među domaćom populacijom tako i na regionalnom nivou.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,