Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Srdačan doček, zagrljaj i poruka za gradonačelnicu Sarajeva: Dobro nam došla, ovo je historijska posjeta

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Banjaluke je 14. maja uputio poziv gradonačelnici Sarajeva, što je ona prihvatila, a danas je i stigla u zvaničnu posjetu

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić stigla je u zvaničnu posjetu Banjaluci, a gradonačelnik Draško Stanivuković poželio joj je dobrodošlicu.

-Ovo je posjeta od istorijskog značaja, posjeta kojom nove generacije šalju poruku mira i pruženih ruku, posjeta koja će najviše uticaja imati na budućnost. Benjamina, dobro nam došla!, napisao je Stanivuković na svom Facebooku.

odsjetimo, Stanivuković je 14. maja uputio poziv gradonačelnici Sarajeva, što je ona prihvatila.

-Uvjerena sam da će vrijeme pokazati koliko je značajno da naši gradovi, kao i sve druge lokalne zajednice, upravo sada uz dodatnu energiju mlade generacije, učine napore na razvoju i modernizaciji naših sredina. Sa zadovoljstvom sam primila poziv da posjetim Banja Luku na čemu Vam iskreno zahvaljujem. Rado se odazivam i dijelim Vaše uvjerenje da ima puno mogućnosti za uspješnu saradnju dva najveća grada u našoj zemlji. Dijalog, otvorenost, saradnja i izgradnja mostova prijateljstva ostaje jedno do mojih opredjeljenja, napisala je Karić tada u odgovoru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje