Petak, 3. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sindikat policije KS se oglasio povodom istrage o ubistvu sarajevskih policajaca

Preuzmite sliku

Predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije Kantona Sarajevo Sadik Ećo oglasio se povodom istrage u slučaju ubistva dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. 

– U posljednje vrijeme svjedoci smo da pojedini krugovi pokušavaju diskreditovati rad i ulogu Uprave policije Ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i njenih službenika, u predmetu ubistva naših kolega Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Malicioznim insinuacijama, “slučajno” objavljenim službenim dokumentima u pojedinim medijima, te neutemeljenim zahtjevima za pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog komesara nanosi se šteta radu policije u cjelini, te se pokušava poljuljati očigledan povratak povjerenja u ovu policijsku agenciju, a koji je evidentan kroz niz uspješnih akcija u borbi protiv kriminala i korupcije.

Najoštrije osuđujemo svaki vid pokušaja zloupotrebe istrage ubistva naših kolega, na način da njihova tragična smrt služi kao sredstvo obračuna između bilo kojeg pojedinca ili institucije sa policijskim službenicima i Upravom policije MUP-a KS. Od onih koji su nadležni za provođenje istrage, očekujemo potpunu posvećenost radu na predmetu s ciljem potpunog rasvjetljavanja i pronalaska i privođenja pravdi osumnjičenih lica, te da se fokus sa “rata saopćenjima” i progona istražitelja i komesara usmjeri na progon ubica naših kolega i njihovih pomagača.

Nećemo ostati nijemi na bilo kakva saopćenja, natpise, dopise ili radnje koje ukazuju na pokušaje zloupotrebe istrage ubistva naših kolega, koja mora biti nulti prioritet u radu nadležnih institucija i na najvišem profesionalnom nivou s ciljem uspješnog okončanja iste – navodi se u saopćenju koje je medijima dostavio Sadik Ećo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje