Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Selim Bešlagić: Ljevica je krenula dobrim putem, ali vidjet ćemo dokad će moći ovako

Preuzmite sliku

Stanje je kompleksno u cijeloj državi, posebno u FBiH i ja se pokušavam fokusirati na TK, kaže poslanik Naše stranke u Skupštini TK-a

Selim Bešlagić, poslanik Naše stranke u Skupštini TK-a ističe da je ljevica krenula dobrim putem s Građanskim blokom, ali da ćemo vidjet dokad će moći ovako.

– Stanje je kompleksno u cijeloj državi, posebno u FBiH i ja se pokušavam fokusirati na TK. Tu smo jasno rekli da ne idemo ni sa SDA ni sa PDA i u toj priči imamo 19 glasova. Uslovno rečeno, sad su tu nastali manji problemi, jer pokušavamo napraviti koncept po kojem će stvari funkcionisati, da to ne bude čisto matematička podjela resora. To nije moj koncept. Moj koncept je da napravimo zajedničku vladu, koju ćemo svi u bloku i izvan njega zvati našom, bez razlike iz koje je ko stranke. Da bismo to dobili, ljudi u toj vlasti moraju biti stručni i kompetentni, govori Bešlagić za Oslobođenje.

Ali taj matematički model, naglašava on, uvijek nađe put da zakoči realizaciju prave građanske ideje.

– Mi vjerujemo da se stranke ne drže slijepo svog resora ako nemaju čovjeka za to. I da onog momenta kad dođete u vladu, knjižicu ostavite po strani i odgovarate građanima, a ne stranačkim šefovima. To je građanska vlast, kaže Bešlagić.

O povratku u politiku nakon 10 godina, budućnosti Građanskog bloka i neodgovornosti visokog predstavnika u BiH, za sutrašnji broj Oslobođenja govori Selim Bešlagić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,