Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sastanak Tegeltije i Nelsona: BiH ne može sama riješiti migrantsku krizu

Preuzmite sliku

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Ericom Nelsonom o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, sa posebnim akcentom na posljedice izazvane koronavirusom.

”Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija ukazao je na važnost saradnje svih nivoa vlasti u BiH kako bi se sačuvali ljudski životi i riješila zdravstvena i humanitarna kriza izazvana pandemijom virusa korona, te ubrzao ekonomski oporavak zemlje. Predsjedavajući Tegeltija je istakao da je novonastala situacija u zemlji značajno uticala na dinamiku realizacije prethodno definisanih prioriteta Vijeća ministara koji se odnose na nastavak provođenja reformi i evropski put BiH, naglasivši da Vijeće ministara ulaže maksimalne napore u realizaciji preuzetih obaveza”, saopštili su iz Vijeća ministara BiH, te naglasili:

”Tokom razgovora, sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim problemima u vezi sa migrantskom krizom i trgovinom ljudima. Sagovornici su zajednički ocijenili da BiH ne može sama da riješi problem migrantske krize, te ukazali na potrebu veće koordinacije svih nivoa vlasti u BiH, ali i saradnje sa zemljama Evropske unije”. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje