Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo: Nezadovoljni statusom medicinari se povukli sa trijažnih punktova

Preuzmite sliku

Svi medicinari na području Kantona Sarajevo pri domovima zdravlja povukli su se od jutros do daljeg sa trijažnih punktova, što je odluka Sindikata radnika u zdravstvu ovog kantona nakon, kako kažu, višemjesečne agonije u kojoj se nalaze njihovi članovi koji sedamnaeseti mjesec čekaju usklađivanje koeficijenata i potpisivanje granskog kolektivnog ugovora.

Oni su se povukli jutros u 7.30 časova.

Predsjednik Sindikata Edo Selimić rekao je da od jutros pacijente primaju samo ljekari, koji procjenjuju ko će biti primljen.

On je rekao da će ovaj vid protesta biti svakodnevan da bi na simboličan način bila skrenuta pažnja na radnike u zdravstvu i njihov položaj.

On je još jednom podsjetio da radnici u zdravstvu sutra od 12.00 do 13.00 časova izlaze na mirne proteste ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, prenose federalni mediji.

“Do ovog trenutka ništa se po tom pitanju nije promijenilo. Čekamo potez premijera Marija Nenadića. Kad on odustane od neke svoje nedoumice, kolebanja i klackanja mi smo spremni odustati od protesta i vratiti se pacijentima. Takva odluka odmah će biti donesena, što se nas tiče”, rekao je Selimić. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,