Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ronioci iz Gradačca i Modriče spasili čobane i oko 700 ovaca iz nabujale Bosne (FOTO)

Preuzmite sliku

Članovi ronilačkog kluba “Vidara” iz Gradačca i “Vidra“iz Modriče od sigurnog utapljanja spasili su čobane i oko 700 ovaca i janjadi iz nabujale rijeke Bosne, nedaleko od Modriče.

Vođa gradačačkih ronilaca Admir Omerović-Eva kazao je u izjavi za Fenu da su apel za pomoć zaprimili iz Civilne zaštite Modriča u jutarnjim satima 8. marta i da su se odmah uputili prema Modriči.

“Okupio sam odmah 6 naših članova i s dva čamca pridružili smo se trojici kolega iz Modriče te zajednički pristupili spašavanju. Ovce i pastiri ostali su okruženi vodom rijeke Bosne i jedini je izlaz bio njihova evakuacija čamcima. Spašavanje je trajalo cijelog dana do noći, a onda je prekinuto da bi ponovo bilo nastavljeno sutradan u jutarnjim satima. Posljednja ovca spašena je negdje iza 10 sati u četvrtak, kada je akcija spašavanja i okončana”, kazao je Omerović.

Dodao je kako je sretan da su ljudi spašeni, a također je sretan što nije stradala niti jedna životinja, iako su u nekoliko navrata ovce i janjad spašavani iz riječne matice koja ih je nosila. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,