Ponedjeljak, 17. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Rika lavova, Sergej i Bisera: Video ministrice Turković izazvao burne reakcije

Preuzmite sliku

Minsitrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković izazvla je veliki broj kometara na društvenoj mreži Twitter objavom video zapisa sa najznačajnijim momentima njenog sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim.

Spot počinje rikom lavova i u videu se uz muzičku podlogu koja sugeriše pobjedu i naboj nalaze najznačajniji momenti sastanka.

Mnogi od korisnika Twittera upitali su se ko je ministrici napravio takav video ukazujući da je montaža loše kvalitete. Naravno, u raspravu su se uključili i politčki oponenti poput predsjednika NIP-a Elmedina Konakovića.

“Sastanak za pohvalu. Impresioniranost Lavrovom i široki osmjesi za one koji destabiliziraju BiH su za tugovat’. Izjave nakon sastanka za veliku brigu. Spot za čuđenje. Realna ste slika našeg stanja ministrice.” napisao je Konaković.

Jedan od korisnika kazao je da je pomislio da je riječ o parodiji. Irfan Čengić parlamentarac iz SDP-a kazao je da je tri puta gledao video misleći da je riječ o lažnom profilu.

Ministrica Turković sudeći prema objavi i tagu koji sugeriše da je riječ o visokoj politici htjela je ovim videom pokazati da je susret sa Lavrovim bio susret visokorangiranih političara. Nedugo nakon “lavovskog” sastanka u razgovoru za Oslobođenje Lavrov jepodržao politiku koju vodi lider bosanskih Srba Milorad Dodik odbacivši ocjene kako su njegovi postupci izravna prijetnja miru u BiH i regiji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,