Petak, 5. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Rijaset Islamske zajednice u BiH: Zabrinjavajuće širenje COVID-19

Preuzmite sliku

Sudeći po svim vidljivim pokazateljima, kao i po rezultatima nadležnih institucija koji nam se saopćavaju putem medija, pandemija COVID-19 ne samo da ne jenjava, već se i dalje širi što izaziva dodatnu zabrinutost, saopćio je ured za odnose sa javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Istakli su da “usvojene mjere zaštite očigledno ne daju očekivane rezultate, ili zato što nisu adekvatne ili što se ne primjenjuju”.

“Zdravstveni radnici su na granici izdržljivosti i bojimo se da će početi popuštati i gubiti dah. Istovremeno, razumijemo i oboljele i njihovu želju i očekivanja da im se pomogne, da im se pruži adekvatna zaštita i da dobiju potrebni tretman. Stoga još jednom upućujemo apel nadležnim državnim institucijama da izvrše dodatnu analizu usvojenih mjera prevencije od zaraze i da ih preispitaju, da vide da li su adekvatne”, navodi se u saopćenju.

Islamska zajednica apeluje na građane da krajnje ozbiljno shvate dramatičnu situaciju u kojoj se nalazimo i da se dodatno angažiraju na zaštiti sebe i drugih od virusa koji hara, čak i više nego se to traži od njih.

“Naime, samo zdravi će se moći nastaviti boriti i, ako Bog da, izboriti s teškim izazovom s kojim se suočavamo”, zaključuje se u saopćenju Ureda za odnose sa javnošću Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje