Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Rekordan broj novozaraženih u Tuzlanskom kantonu

Preuzmite sliku

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u privatnim zdravstvenim ustanovama, u posljednjem ciklusu testiraja obrađeno je ukupno 430 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 98 osoba.

Najviše potrvđenih slučajeva zaraze korona virusom u posljednja 24 sata na području TK registrovano je u Tuzli 51 dok je u Gradačcu evidentirano 20 novozaraženih osoba. (Gračanica 8, Kalesija 6, Lukavac 4, Kladanj, Doboj Istok 3, u Živinicama, Srebreniku i Sapni evidentiran je po jedan slučaj zaraze korona virusom).

Kako je saopćio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u dnevnom izvještaju u posljednja 24 sata nisu evidentirani smrtni ishodi.

Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 531.

Trenutno u UKC-u Tuzla hospitalizirane su ukupno 42 osobe pozitivne na COVID-19 od čega se dvije osobe nalaze na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 489 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 870.

Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 3.961 slučajeva zaraze SARS-CoV-2, a oporavilo se 3.259 osoba.

Nadležni apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,