Nedjelja, 25. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

PU Banjaluka: Za vikend sankcionisana 204 vozača zbog alkoholisanosti

Policijski službenici Policijske uprave (PU) Banjaluka, sa ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti saobraćaja, u dane vikenda su realizovali regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju kojom prilikom je izdat 261 prekršajni nalog, javlja Anadolu Agency (AA).

“Policijski službenici su kontrolisali 1.018 učesnika u saobraćaju kojom prilikom je izvršeno alkotestiranje 965 vozača. Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisana su 204 vozača od čega 102 vozača zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 74 vozača zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a 19 vozača je zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, kao i dva vozača koji su odbili da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisano je sedam ‘mladih vozača’, odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva”, navodi se u saopštenju iz PU Banjaluka i dodaje da je sankcionisano i 56 vozača po drugim osnovama.

Iz PU Banjaluka apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,