Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Protestna vožnja kroz Sarajevo i podrška Bogićeviću

Preuzmite sliku

Predsjednik Udruženja mladih umjetnika BiH i direktor Omladinskog film festivala Sarajevo, Kenan Musić, je u svojstvu fizičkog lica, kao građanin Sarajeva, pokrenuo inicijativu za organizaciju protestne vožnje automobilima kroz bh. prijestolnicu, a u znak podrške Bogiću Bogićeviću.

Tu vožnju kroz grad najavio je MUP-u KS, a od Ministarstva saobraćaja, za subotu, 27. marta zatražio je izmjenu režima saobraćaja kako bi kolona vozila neometano prošla gradom i na taj način iskazali svoju podršku Bogiću Bogićeviću i nezadovoljstvo političkim ambijentom u glavnom bh. gradu.

Musić je istakao kako ovo nije politički, već građanski „skup“ i inicijativa kojom svi građani, koji su podržali ovaj prijedlog, žele iskazati nezadovoljstvo zbog izigravanja kandidature Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva.

U pozivu građanima se navodi da u subotu u 12 sati da sa svojim vozilima okupe na parkingu Zetre i u koloni, bez izlaska iz vozila naprave vožnju pravcem Zetra – Alipašina – Titova (prema Ilidži) – Zmaja od Bosne – Bulevar Meše Selimovića – Ante Babića prema Dobrinji – krug oko Dobrinje 2 i nazad prema Vijećnici preko Bulevara Meše Selimovića – krug oko Vijećnice i završetak vožnje kod BBI Centra.

Inicijator protestne vožnje navodi u saopćenju za javnost kako neće biti dozvoljeno isticanje političkih poruka i transparenata.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje