Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Protesti u Mostaru zbog pretučenog mladića: “Mito i korupcija, mostarska policija”

Preuzmite sliku

Građani Mostara danas su se okupili ispred sjedišta Hercegovačko-neretvanskog MUP-a u znak protesta zbog toga što je policija pretukla mladića, koji navodno nije imao masku i kretao se za vrijeme policijskog sata.

“Mito i korupcija, mostarska policija”, uzvikuju demonstranti. Vidljivo je na videu koji je objavio Bljesak.info.

Slaven Blažević, kojeg su u subotu, 10. aprila, u 23:03 sati, brutalno pretukla dvojica policajaca u Mostaru govorio je o detaljima i razlozima napada koji je zgrozio cijelu Bosnu i Hercegovinu i regiju.

Napad zgrozio BiH

Podsjetimo, povodom policijskog nasilja koje se dogodilo u Mostaru oglasio se i MUP HNŽ.

Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ najoštrije osuđuje brutalni napad policijskih službenika koji se dogodio 10. aprila u 23:03 sati, a za kojega nema opravdanja. Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlasti i policijskog kodeksa zbog čega se duboko ispričavamo cjelokupnoj javnosti, a posebice mladiću prema kojem se postupalo. u 23:03 sati, brutalno pretukla dvojica policajaca u Mostaru govorio je o detaljima i razlozima napada koji je zgrozio cijelu Bosnu i Hercegovinu i regiju.

Vezano | Slaven Blažević, mladić kojeg su pretukli policajci u Mostaru: Izvinio sam se, ponudio platiti kaznu… 

Helsinški odbor za ljudska prava najoštrije je osudio postupak policijskih službenika u HNK, traživši da se udalje sa posla.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić zatražio je i njihovu trenutnu suspenziju do okončanja cijelog ovog nemilog slučaja, a koji je, ističe, izazvao uznemirenost i osudu građana.

Javnost je uznemirena i ogorčena ovim postupanjem te su mnogi zatražili najstrože sankcije za policijske službenike koji su počinili ovu brutalnost. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,