Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Protest ugostitelja u Sarajevu: Mi ne možemo dalje, naša egzistencija je ugrožena

Preuzmite sliku

Pozvali Vladu KS da još jednom razmotri njihove zahtjeve

Kod Vječne vatre u centru Sarajeva danas je došlo do okupljanja ugostitelja koji su ponovo odlučili iskazati svoje nezadovoljstvo odlukom Vlade Kantona Sarajevo i kantonalnog Kriznog štaba o uvođenju lockdowna od petka do ponedjeljka.

Kako su i ranije istakli, a danas ponovili, na ovaj način neće doći do suzbijanja širenja virusa jer, kako navode, koronavirus je prisutan i tokom radnih dana, a ne samo vikendom te su dodali kako će tražiti uvođenje potpunog “zaključavanja”.

– Davali smo do sada dosta izjava i nećemo ni danas reći ništa novo. Tražimo potpuni lockdown. Vlada KS i Krizni štab uveli su dvodnevni lockdown. Koja je svrha toga kada će virus širiti i po ostalim kantonima? Dakle, samo je naš kanton zatvoren, a ostali svi rade. Ako ćemo već uvoditi lockdown, uvedite potpuni lockdown širom BiH. Mi ugostitelji ne možemo dalje, naša egzistencija je ugrožena, kazao je jedan od ugostitelja Adil Šurković te je dodao kako su im podršku pružili i zanatlije, muzičari te ostali radnici, prenosi Oslobođenje.

Ističe kako su svoje zahtjeve uputili i Vladi KS te dodaje kako će nastaviti sa svojim protestima ako se oni ne uvaže.

– Ako ne budemo saslušani, izlazimo opet na proteste, samo u većem broju. Mislim da su svi građani razočarani, nema novca, zdravstvo je palo, a na vidiku nema ni vakcina, dodao je on.

Od Vječne vatre građani su se uputili prema zgradi Vlade KS.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,