Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Privrednicima iz BiH i njihovim zaposlenicima omogućeno vakcinisanje u Beogradu

Preuzmite sliku

Ovog vikenda će u Beogradu biti organizovana vakcinacija za privrednike i njihove zaposlene iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije i Kosova koji žele zaštitu od koronavirusa, izjavio je predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Privredna komora Srbije (PKS) u saradnji sa Vladom Srbije, organizovala je imunizaciju više hiljada privrednika i zaposlenih u kompanijama i nastaviće sa vakcinacijom. Kao novi korak u ovoj akciji, PKS je obezbjedila i 10.000 vakcina za privrednike i zaposlene iz regiona.

“Mi smo jedan region, naše ekonomije su tijesno povezane i samo zajedno možemo da pobijedimo ovu poštast. PKS je do sada organizovala vakcinaciju velikog broja naših privrednika i radnika, a sada želimo da pomognemo i našim komšijama kako bi uspjeli da očuvaju svoje ekonomije, jer samo tako čitav region može da ide naprijed”, rekao je Čadež, koji je i predsednik Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavijestila je privrednike iz Bosne i Hercegovine da će im biti omogućena vakcinacija u Srbiji.

Naime, obzirom na epidemiološku situaciju koja se nažalost pogoršava. Vlada Republike Srbije odlučila je podržati nastojanja Komorskog investicionog foruma zapadnog Balkana, a čija je članica i Vanjskotrgovisnka komora Bosne i Hercegovine, da se privrednicima zapadnog Balkana obezbjedi brža imunizacija.

Kao prvi korak u ublažavanju epidemije, te kako bi se olakšale posljedice po privredu, za sve zainteresovane privrednike regiona obezbjeđeno je vakcinisanje u Beogradu u subotu 27. i nedjelju 28. marta. Na raspolaganju je vakcina AstraZeneca, navodi se u dopisu.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine poziva kompanije zainteresirane za vakcinaciju da se prijave do petka 26. marta u 10:00 sati kako bi konačan spisak bio proslijeđen Privrednoj komori Srbije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,