Petak, 28. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Premijer TK Hodžić uputio čestitku povodom 15. januara – Dana vozača i automehaničara

Preuzmite sliku

Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić uputio je javnu čestitku povodom 15. januara – Dana vozača i automehaničara.

– U povodu 15. januara Dana vozača i automehaničara svim profesionalnim vozačima, prijevoznicima, taksistima, te ostalim vozačima upućujem srdačne čestitke uz želju da im vožnja bude sigurna i ugodna, te da na vrijeme putnici i teret stižu na odredište – naveo je u čestitki premijer Hodžić.

Naglasio je da je “u ovo aktuelno vrijeme pandemije, rad u svim segmentima, a osobito vozača, bio jako otežan”.

– Želja nam je da se što prije u potpunosti normalizira uz ostale oblasti i međunarodni promet, kako bi i vozači mogli neometano obavljati svoj posao. Neka ih i dalje u ovim teškim i izazovnim vremenima prati profesionalnost, jer od toga ovisi i sigurnost prometovanja. Vozači su posvećeni svom poslu i svoju misiju izvršavaju po svim vremenskim uvjetima i svim dijelovima svijeta. Život koji provode na kotačima zaslužuje našu zahvalnost i poštovanje. Automehaničari su njihova desna ruka i čine nerazdvojnu cjelinu – istakao je Hodžić.

Podsjetio je da se Dan vozača i automehaničara obilježava još od davne 1960. godine kada je Josip Broz Tito postao počasni član Saveza vozača Jugoslavije, a ta tradicija je sačuvana u našoj zemlji i decenijama nakon toga.

– Ovaj dan je prilika da svi učesnici saobraćaja obrate pažnju na saobraćajne propise, da imaju saobraćajnu kulturu, kako bi svi učesnici saobraćaja bili sigurniji. Nadamo se da će u periodu koji je pred nama i kvalitet saobraćajnica u BiH i TK biti podignut na viši nivo, a time i sigurnost svih učesnika u saobraćaju – poručio je u čestitki premijer TK Kadrija Hodžić, saopćeno je iz Vlade TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje