Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prekršene sve epidemiološke mjere u Lukavcu: U krcatom klubu provod uz pjevača Đanija

Preuzmite sliku

Broj novozaraženih koronavirusom se svakodnevno povećava. Paralelno s tim raste i broj preminulih od ove opake bolesti. Međutim, mladima u TK to izgleda ništa ne znači.

Naime, u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu večeras je organiziran koncert srbijanskog pjevača Radiše Trajkovića Đanija i Colloseum banda, a veliki broj građana zaputio se ka ovoj lokaciji.

Uz kršenje epidemioloških mjera, odnosno bez propisane distance i bez korištenja zaštitnih maski drastično veći broj od 100 osoba okupio se na ulazu u klub u kojem je već prekršena i mjera koja podrazumijeva maksimalno 50 ljudi u zatvorenom prostoru.

  • Treba podsjetiti da je, prema važećim odlukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, ograničen broj osoba u zatvorenom prostoru na 50. Koliko se može vidjeti na fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama, taj broj je nekoliko puta premašen.

  • Vrijedi podsjetiti da je kršenje epidemioloških mjera sinoć zabilježeno i na skupu Stranke demokratske akcije (SDA) u Gradačcu ali i noćas u Srebreniku. U lokalnom restoranu okupio se drastično veći broj osoba od dozvoljenih 50, bez distance, ali i poštivanja mjere nošenja maske. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,