Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Predizborni skup PDA u Banovićima: Muzika, ples, pjesma, bez maske i distance

Preuzmite sliku

PDA Tuzla prije nekoliko dana najavila da neće održavati predizborne skupove “s ciljem očuvanja sugurnosti i zdravlja građana”, ali u Banovićima PDA organizuje skupove već nekoliko dana.

U Banovićima je večeras održan predizborni skup uz oko 300 simpatizera i članova PDA, koji sudeći po snimcima nisu poštovali epidemiološke preporuke.

Na Facebook profilu Pokreta demokratske akcije Banovići je objavljen live video sa predizbornog skupa u ovoj općini. Na videosnimku se vidi veliki broj simpatizera i članova stranke koji mašu zastavama PDA i pjevaju uz muziku uživo.

Pjesma “Bosnom behar probeharao” prisutne je posebno “pogodila” pa su u potpunosti zaboravili na borbu protiv širenja koronavirusa. Veliki broj okupljenih se nalazio na ovom predizbornom skupu, a pri tome nije nosio zaštitnu masku niti je poštovao distancu.

“Predizbornom skupu u Omazićima, pored Izbornog štaba, kandidata za lokalne izbore, mnogobrojnih članova, simpatizera, prijatelja, rudara i svih Banovićana koji nisu zaboravili djela našeg idejnog tvorca i koji vjerno prate put rada i odgovornosti, prisustvovat će predsjednik i osnivač Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine Mirsad Kukić“, napisali su oni ranije na Facebooku.

Podsjećamo, Krizni štab u Tuzli je naredio danas obavezno nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa i poštivanje fizičke distance od dva metra, a dozvoljen broj ljudi na javnim okupljanima na otvorenom je 100. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,