Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pomozimo 11-godišnjoj Ajli Kaloševac da prikupi 13.500 eura za operaciju u Turskoj

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Ajlu Kaloševac, 11 godišnju djevojčicu iz Matuzića koja nosi protezu i kateter i kojoj je potrebna operacija u Turskoj. Za nju je u funkciji humanitarni broj 17041 kojim se donira 2 KM, a broj je jedinstven za sve domaće operatere.

Ajla od rođenja ima probleme sa kičmom i stopalom, nema osjećaj nogice ispod koljena te mora da nosi protezu i potrebna joj je operacija.

Ova draga djevojčica također nosi i urinarni kateter, a kako se osjeća jedna školarka sa kateterom može znati samo Ajla i djevojčice koje se nalaze u sličnoj situaciji. Do sada se liječila u Bosni i Hercegovini, ali su doktori iscrpili sve mogućnosti za liječenje.

Ljekari iz Turske su preporučili prvo operaciju noge, koja košta 13.500 eura. Na osnovu uspješnosti prve operacije ovoj dragoj djevojčici možda će trebati i operacija implantacije stimulatora sakralnog živca za urinarnu i fekalnu inkontinenciju.

Postoji i mogućnost da se nakon operacije nogice Ajli uspostavi normalna funkcija urinarnog trakta, što od srca priželjkujemo.

Ovoj ljepotici pred kojom se nalazi cijeli život, osim poziva na 17041, možete pomoći i donacijama putem pomoziba.org ili žiro računa organizacije Pomozi.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,