Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pojačana frekvencija vozila na graničnim prelazima u BiH

Preuzmite sliku

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćaju na putevima u Bosni i Hercegovini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) navode da je frekvencija vozila pojačana, pa vozače savjetuju da voze maksimalno oprezno i da poštuju saobraćajne propise.

Na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Dubica, Gradina, Bosanska Gradiška i Ivanica pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a na prelazima: Karakaj, Vardište i Zupci kolona vozila je na ulazu u BiH.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su od 15 do 30 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica sjever – Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać – Bosanski Petrovac (dionici Ripač – Dubovsko), Tuzla – Lukavac, Žitomislići – Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf – Travnik (Komar).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje