Ponedjeljak, 8. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Plaćanje računa za struju, bez provizije u poslovnicama ‘BH Pošte’

Preuzmite sliku

Preduzeće “Elektroprivreda BiH” obavještava građane u Federaciji BiH (FBiH) da im je omogućeno plaćanje računa za električnu energiju u poslovnicama “BH pošte”, a ta praksa biće nastavljena i u narednom periodu.

Povodom informacija koje su objavljene u pojedinim medijima da “Elektroprivreda BiH” ukida gotovinsko plaćanje računa za električnu energiju, iz ove kompanije obavještavaju javnost da su u skladu sa globalnim trendovima započete aktivnosti u okviru digitalne transformacije poslovanja, uključujući reformu sistema naplate računa za električnu energiju.

“U tom smislu, sprovodi se postepeno obustavljanje gotovinskog plaćanja naplate na šalterima `Elektrodistribucije` s ciljem potpunog obustavljanja u naredne dvije godine”, saopšteno je iz “Elektroprivrede BiH”.

Plaćanje struje u poslovnicama “BH pošte” omogućeno je svim kupcima koji još nisu spremni za elektronsku komunikaciju i plaćanja u svim mjestima gdje je rad naplatnih šaltera obustavljen.

“Troškove provizije plaćanja u `BH pošti` umjesto kupaca preuzima `Elektroprivreda BiH`, čime pruža zaštitu kupcima koji nisu u mogućnosti pristupiti elektronskoj naplati. Detaljne informacije o lokacijama /gradovi i opštine/ u kojima je plaćanje moguće izvršiti na šalterima pošte, a bez provizije, dostupne su na portalu `Elektroprivrede BiH`”, navodi se u saopštenju.

Za kupce kojima više odgovara elektronska komunikacija omogućeno je kreiranje korisničkog naloga putem portala “Elektroprivrede BiH” /epbih.ba/, koji pruža opciju pregleda računa, pregleda potrošnje, registraciju na e-usluge, uvid u stanje računa porukom, te obavještenja o planskim isključenjima. /kraj/ag/bb

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,