Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pijan napravio haos u avionu: Pripadnik Granične policije BiH seksualno zlostavljao stjuardesu, tukao se s putnicima nakon čega je uhapšen u Beču

Preuzmite sliku

Pripadnik Granične policije Bosne i Hercegovine propisno je osramotio i sebe i tu agenciju kada je poslan u inostranstvu kako bi doveo jednog državljanina BiH, koji je po potjernici naše zemlje uhapšen u Austriji.

Umjesto da se posveti misiji i zadatku koji je dobio, naš se graničar posvetio – alkoholu.

I ne da mu to nije bilo dovoljno, nego je odlučio udvarati se stjuardesi, pa kad ga je ona odbila, postao je agresivan, i prema njoj i prema drugima, pa je na kraju i sam završio uhapšen.

Zoran Galić, čelnik Granične policije Bosne i Hercegovine, potvrdio je za Dnevni avaz kako se bizarni incident dogodio 20. marta.

Naime, dvojica graničara su krenuli u Beč po zadatku da od austrijske policije preuzmu Dragana Guduraša, serijskog lopova iz Prijedora koji je u Austriji uhapšen zbog zločina koje je počinio u BiH.

I tako je taj naš graničar, sve u službenoj uniformi, u avion koji je letio za Beč ušao vidno pijan.

“Nakon što se ukrcao potpuno je izgubio samokonotrolu te je u jednom trenutku nasrnuo na stjuardesu te je počeo vrijeđati i seksualno zlostavljati, tačnije hvatati za stražnjicu. Uzaludni su bili pokušaji njegovog kolege iz Granične policije BiH da ga obuzda i primiri, a bez rezultata ostala su i upozorenja osoblja avionu Austrian Airlinesa.

Pijani policajac zatim je započeo s fizičkim obračunom i s drugim osobama u avionu. Po slijetanju u Beč pilot je pozvao policiju, koja je uhapsila pripadnika Granične policije BiH i odvela ga na triježnjenje”, objavljeno je.

Galić je izjavio kako je protiv problematičnog policajca odmah pokrenuta istraga, a otvoren je i stegovni postupak. Sada se suočava s optužbama za nesavjesno obnašanje službenih zadaća, narušavanje javnoga reda i mira posebno nepristojnim i grubim ponašanjem, tučnjavom ili drugom aktivnošću kojom se narušava ugled Granične policije BiH.

Iz te policijske agencije su kratko prenijeli kako su pripadnici Granične policije BiH ogorčeni zbog sramote koju im je nanio kolega na službenome zadatku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje