Petak, 6. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pandurević: Nemogućnost izborne krađe je pravi razlog SNSD-ovih žalbi

Preuzmite sliku

Stvarni motiv Saveza nezavisnih socijaldmeokrata (SNSD) i ostalih koji se bune zbog odgađana izbora nije termin održavanja, nego gubitak kontrole nad Centralnom izbornom komisijom (CIK), čime su onemogućeni da nastave krađu izborne volje građana – kazala je Aleksandra Pandurević, članica Glavnog odbora Srpska demokratska stranka (SDS).

Istakla je da je krajnja namjera takvog ponašanja da se blokadama članovi CIK-a primoraju na podnošenje ostavke.

– Sva nastala drama oko odgađanja izbora za sredinu novembra se pravi iz razloga što predsjednicima SNSD-a i HDZ-a Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću ne odgovara što su izgubili kontrolu nad izborima – navela je ona, saopćeno je iz SDS-a.

SNSD je, da mu je bilo stalo da ne dođe do odlaganja izbora, dodaje Pandurević, lako mogao spriječiti njihovo odlaganje.

– Imaju člana Predsjedništva BiH i predsjedavajućeg Savjeta ministra i samo je bilo dovoljno da obezbijede pare za održavanje izbora – navodi Pandurević.

Komentarišući SNSD-ov zahtjev upućen Ustavnom sudu BiH, u kome se traži preispitivanje odluke CIK-a, na osnovu koje su lokalni izbori odgođeni, Pandurević kaže da je to još jedan primjer nedosljednog ponašanja ove stranke.

– Ustavnom sudu se žale oni koji najviše spore odluke tog suda i to u vrijeme kada se pokušava donijeti Zakon o Ustavnom sudu – navodi Pandurević.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,