Subota, 28. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ovo su cijene na Jahorini: Ćevapi 16, gulaš 21, koljenica 35, pivo 6 KM…

Preuzmite sliku

Skijaški tereni, brojni izvori i druge prirodne ljepote ove planine svrstali su je u jednu od ljepših u Evropi. Međutim, sudeći po cijenama ni ova olimpijska ljepotica nije dostupna za sve, već samo za one dubljeg džepa 

Baš kao što mnogi ne mogu zamisliti ljeto bez odlaska na more, tako ni skijaši ne mogu zamisliti zimu bez par dana uživanja na planini – prenosi Srpskainfo.com.

S obzirom na to da je pandemija otežala odlazak na brojna evropska skijališa, mnogi građani BiH, ali i oni u regionu sve više se okreću Olimpijskom centru Jahorina, koji je najpoznatiji ski centar u BiH, ali i jedan od najpopularnijih na Balkanu.

 • Skijaški tereni, brojni izvori i druge prirodne ljepote ove planine svrstali su je u jednu od ljepših u Evropi. Međutim, sudeći po cijenama ni ova olimpijska ljepotica nije dostupna za sve, već samo za one dubljeg džepa.

  Građani, koji su se ovih dana našli na Jahorini, poslali su cjenovnike iz nekih od ugostiteljskih objekata, a iz kojih je vidljivo da su cijene hrane i pića više nego paprene.

  Tako za jednu cijeđenu narandžu treba izdvojiti čak osam KM, dok se, na primjer, cijena kilograma narandži u marketima u BiH kreće između tri i četiri KM. Dakle, od prodaje jedne čaše cijeđene narandže vlasnici ugostiteljskih objekata mogu da kupe u marketu dva kilograma tog voća.

 • Za kafu na Jahorini morate izdvojiti minimum 3,50 KM, isto koliko košta i čaj.

  Kuhano vino se kreće od sedam KM, limunada šest KM, nektar pivo u flaši šest KM, dok za točeno pivo građani moraju izdvojiti minimum 4,20 KM.

  Ništa jeftinija nisu ni žestoka pića, pa se viljamovka kreće od sedam KM, viski od 7,50 do 14 KM, a džin od 7,50 KM.

  Slično kao i za pića, ništa manje paprene nisu ni cijene na jelovnicima. Tako, na primjer, za jedan juneći gulaš treba izdvojiti minimum 21 KM, dok se cijene salata kreću od 6,50 KM do 12 KM.

  Pasulj sa kobasicom iznosi oko 17 KM, a kilogram dimljene koljenice na podvarku 35 KM. Bečki odrezak se kreće od 26 KM, ćevapčići 16 KM, a među najjeftinijom hranom je pizza, i to margarita, iznosi 16 KM.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,