Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovako Dragan Čović provodi napeto i vruće političko ljeto u BiH

Preuzmite sliku

Dok traje vruće političko ljeto, a njegov politički saveznik, lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, doživljava teške trenutke na političkom, pa i privatnom planu, predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine, Dragan Čović, je na pristojnoj udaljenosti – u sigurnoj hladovini.

Dok se voda razbistri

Politički lukav, stari ziheraš Čović najprije je prešutio Inzkovu zabranu negiranja ratnih zločinaca, a potom ignorirao i dolazak Christiana Schmidta.

Mudro čekajući da je “voda malo razbistri” Čović je bezmalo nestao iz javnosti, a onda je, kako piše portal Hercegovina.info po prvi puta otkako je na čelu HDZ-a BiH – “zaplivao na duplerici jednih novina”.

  • Prije toga se uspeo na Čabulju. Novinari “Večernjeg lista” su ga sreli kako planinari. Pristao je odmah dati im i izjavu.

    “Planinariti sam počeo rekreativno, ponajprije jer sam ljubitelj prirode i čistog zraka, a onda je planinarenje postalo moja velika strast. Osim toga, dobro je i za zdravlje i odmak od svakodnevnih političkih i drugih stresnih situacija”, izjavio je Čović pri “slučajnom susretu” na Čabulji.

  • Sutradan, opet slučajno, šale se kolege sa hercegovačkog portala, novinari “Večernjeg” sreli su Čovića na Trebižatu, te njega i ekipu fotografirali na ručku i kupanju.

    “Osvježenje u čistoj i bistroj rijeci potražio je i Dragan Čović. Posjetitelj, uz plivanje, mogu uživati i u sokovima sa skakaonice, ali i prizorima poput onih u romanu Robinson Crusoe”, prenosi “Večernji”.

    “Neki kažu da miriše na PR iz nekih minulih vremena, ima ih i što viču “bravo predsjedniče”. Koji su u pravu saznat ćemo uskoro. Vrijeme otkriva što i najbolji PR skriva”.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje