Utorak, 4. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Otkazan javni doček Nove godine u Banjoj Luci

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić održao je konferenciju za medije u povodu sinoćnjih protesta grupe “Pravda za Davida”, a koji su rezultirali prekidanjem koncerta Harisa Džinovića. On je poručio i kako večeras u Banjoj Luci neće biti nikakvih koncerata.

Gradonačelnik Banje Luke rekao je na konferenciji za medije da je sinoć jedan odobreni skup održan bez problema i incidenata dok je drugi skup, odnosno novogodišnji koncert onemogućen.

Radojičić je danas otkazao proslavu Dječije nove godine, koja je trebalo biti održana danas u podne kod Muzeja savremene umjetnosti u Banjoj Luci kao i sve druge manifestacije za djecu koje su trebalo da budu održane danas povodom proslave Nove godine.

On je kazao da jednostavno ne želi da nijedno dijete bude potencijalno ugroženo ili traumatizirano. Istakao je da se ne može pretpostaviti kuda će se kretati grupe i da li će pokušati spriječiti druge događaje.

Radojičić je rekao da je od samog početka tražio da se riješi slučaj “Dragičević”, ali da su demonstracije danas otišle u drugom pravcu. Dodao je da nijedan korak koji bi provocirao bilo koga nije napravljen.

– Novogodišnji koncerti su pomijereni na drugu lokaciju prije dešavanja kako bi izbjegli bilo kakvu vrstu konfrontacije – kazao je Radojičić.

Istakao je da demonstranti mogu u skladu sa ustavom i zakonom protestovati, ali da i oni koji slave jednostavno imaju pravo da slave. Kako kaže, grad sa velikim brojem stanovnika može da živi samo ukoliko postoje razumijevanje i toleracija. (Dnevni avaz)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje