Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Oduzeto 30 mobilnih telefona ‘Apple Iphone 12 Pro’

Preuzmite sliku

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje, Regionalnog centra Sarajevo, privremeno su oduzeli 30 mobilnih telefona robne marke “Apple Iphone 12 Pro”.

Vrijednost privremeno oduzetih mobilnih telefona sa plaćenim uvoznim dažbinama iznosi cca. 62.000 KM.

Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja u saradnji sa carinskim službenikom, izvršili su pregled pošiljke prijavljene za uvozno carinjenje u Carinskoj ispostavi Aerodrom Sarajevo porijeklom iz NR Kine, a deklarisane kao mobilni telefoni.

Detaljnim pregledom pošiljke, utvrđeno je da se u istoj pored prijavljnih mobilnih telefona, nalazi 30 mobilnih telefona robne marke “Apple Iphone 12 Pro” koji nisu bili prijavljeni za uvozno carinjenje.

Obzirom da je riječ o mobilnim telefonima koji nisu prijavljeni nadležnim carinskim organima prilikom uvoza u carinsko područje Bosne i Hercegovine, isti su privremeno oduzeti od uvoznika.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,