Srijeda, 29. Novembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Od danas do kraja oktobra: Besplatna cestarina od Vlakova do Bradine

Preuzmite sliku

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH dalo su saglasnost za privremenu suspenziju naplate cestarine na autocesti na dionici od Vlakova do Bradine od 23. septembra do 30.oktobra 2022 godine.

Kako su pojasnili iz Autoceste FBiH, vožnja autoputom do Vlakova se plaća kao i ranije.

– Naplatna rampa je u Jošanici. Onda dolazi onaj dio autoputa Sarajevske obilaznice koji se ne plaća, a zatim se dolazi do naplatnog mjesta Sarajevo – Vlakovo. Tu su Autoceste FBiH podigle tri naplatne rampe u Vlakovu (Sarajevo – zapad), Lepenici i u Tarčinu.

Radi se o novoizgrađenoj dionici Tarčin tunel Ivan od 6,9 kilometara dužine i ova dionica još nije ušla u sistem naplate, jer nije zvanično ni puštena u saobraćaj. Zato smo na ovoj saobraćajnicu pustili da se vozi samo jednom trakom dvosmjerno, da bi se izveli sanacioni radovi zbog zatvaranja magistralne ceste M-17 na dionici Tarčin – Bradina, pojašnjavaju iz Autocesta FBiH.

– Na novoizgrađenoj dionici od Tarčina do Bradine dozvoljena brzina je 60 kilometara na sat. Dozvoljena brzina u tunelu Ivan ograničena je na 40 km/h – upozoravaju vozače iz Autocesta FBiH! (Faktor)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,