Nedjelja, 31. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Novi demant Bege Gutića: Uskoro ću objaviti podatke o upošljavanju ljubavnica, staža u rovu imam više nego skupa Kukić, Mujić i Glibanović

Nastavlja se medijsko prepucavanje na relaciji predsjednika Povjereništva OO SDA Banovići Bege Gutića i RMU “Banovići”.

Nakon otvorenog pisma RMU “Banovići” koje smo objavili na našem portalu danas je na naš redakcijski mail stigao novi demant od strane bivšeg premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića. Njegovo saoopćenje prenosimo u nastavku:

U OTVORENOM PISMU UPRAVE RMU BANOVIĆI na jedan monstruozan, način putem Gebelsovskih metoda, autor pisma Fertik Glibanović iznio je netačnu informaciju da je predsjednik OO SDA BANOVIĆI u svom medijskom istupu rudare Banovića uporedio sa Fikretom Abdićem.

Ono što je istina i što ćemo još jednom u ovom demantu ponoviti, Glibanović Fertiku i Muneveru Čergiću, a znamo kome je dva puta potrebno ponavljati da je u svojoj izjavi za TV1 Gutić Bego uporedio Mirsada Kukića sa Fikretom Abdićem a NE rudare Banovića. Rudari Banovića su “ČASNI i POŠTENI” građani ove zemlje koji su za razliku od Mirsada Kukića, Fuada Mujića i Fertika Glibanovića časno i pošteno branili ovu državu.

Nažalost danas dio zaposlenih RMU BANOVIĆI se ucjenjuje, prijeti im se ukoliko ne podrže novu političku partiju Mirsada Kukića. Takođe ovu priliku koristimo da demantujemo navode pisma u kojima se osporava ratni angažman, predsjednika OO SDA Banovići Bege Gutića te s tim u vezi Vas informišemo, a što je lako provjerljivo u zvaničnim dokumetnima da je Gutić Bego 1991 godine se stavio na raspolaganje kao pripadnik manevarske jedinice policije, da je za razliku od navedenog trojca Kukić, Mujić, Glibanović koji su usput famelijarno privatizirali jednu takvu časnu organizaciju Patriotska liga da je prošao gotovo sva ratišta u BiH:

Brčko (Jagodnjak,Bajići,Ulice), Čelić, Dobošnica, oslobođanje Visa, Ozren, Krš,Bihać, Bosanski Petrovac, Sanski Most, Vis kod Kalesije itd… Gutić Bego ima više staža provedenog u rovu nego pomenuta trojka zajedno. Što se tiče Bege Gutića kao Premijera TK o tome govore rezultati rada i ocjene kompetentnih institucija i osoba (15.000 novozaposlenih, riješeni gotovo svi privredni problemi, povećane plate budžetskim korisnicima).

Što se tiče nepotizma koji je pomenut o tome govore oni koji se ponašaju po principu “DRŽITE LOPOVA”. U prošlom demantu smo naveli primjer nepotizma u najužim rukovodnim strukturama RMU Banovići.

U ovom demantu navodimo primjer, nepotizma autora pisma Glibanović Fertika, koji je u vrlo kratkom vremenskom periodu zaposlio članove svoje uže porodice (brata, sestru, bližeg rođaka) u RMU Banoviće, a onima koji su mu pomogli u tome, koji su upravljali OO SDA Banovići 27. godina nije smetala ni činjenica da su ČLANOVI PORODICE GLIBANOVIĆ 1992 godine bili u Savezu Komunista, te da su NASILNIM PUTEM SA JARBOLA, ispred Radničkog Doma SKINULI i UNIŠTILI ZASTAVU STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

U narednim saopćenjima za medije koji ćemo u kontinuitetu OO SDA Banovići će se baviti detaljnije pitanjem famelijarnog, poznaničko, i prijateljskog zapošljavanja u RMU Banovići i ostalim državnim institucijama, a ekskluzivno ćemo objaviti podatke o upošljavanju pojedinih ljubavnica, ko ih je zaposlio, pod kojim uslovima, o njihovim poslovnim i političkim karijerama, ratnom putu pojedinih političara, rukovodilaca, njihovim metodama koji su koristili za vrijeme rata itd.., navodi se u saopćenju predsjednika Povjereništva OO SDA Banovići Bege Gutića.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje