Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nikšić poručio Milanoviću: Bez diplomatskog uvijanja, odj**i od BiH u skokovima

Preuzmite sliku

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a reagovao je i komentarisao na poruke koje u posljednje vrijeme dolaze iz Hrvatske, a odnose se na Bosnu i Hercegovinu. Poseban fokus stavio je na Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske te njegov stav i odnos prema BiH.

“Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović bi opet da prijeti, a ni premijer Andrej Plenković ne zaostaje mnogo u ucjenjivačkim porukama Bosni i Hercegovini. Bez obzira koliko se čovjek trudio da zadrži dignitet i da se ne spusti na nivo uličarskog rječnika kojim se služi Milanović, jednostavno čovjek je očito izgubio kompas i ne zaslužuje da ga se štedi. Obojici, a posebno lažnom socijaldemokrati Milanoviću, poručujem da Bosna i Hercegovina jeste samostalna, samoodrživa država, koliko god to njima smetalo. Bosna i Hercegovina je sa svim svojim problemima snažna, žilava i otporna država”, naveo je Nikšić.

Dalje je Nikšić istakao da je narod u BiH toliko jak i stabilan da je uspješno odbio najbrutalnije nasrtaje na suverenitet BiH iz susjednih država.

“O prirodi, žestini i brutalnosti tih nasrtaja jasnu kvalifikaciju su dali međunarodni sudovi. Suvišno ih je ponavljati. Neke od najistaknutijih učesnika i organizatora tih događaja Milanović i Republika Hrvatska su velikodušno odlikovali zbog doprinosa u uništavanju Bosne i Hercegovine i pokušaju razbijanja naše zemlje. Pa ipak, naša država ih je sve preživjela i nadživjela. Preživjet će i populiste poput Milanovića i Plenkovića koji u nedostatku unutrašnjih neprijatelja, s obzirom na to da ideološki sliče kao jaje jajetu, traže probleme i neprijatelje u susjedstvu. Ništa novo”, mišljenja je Nikšić.

Naveo je i to da će izbora u BiH biti i da se Milanović o tome ništa ne pita.

“Kao što se očito ništa ne pita ni u Republici Hrvatskoj. Naši izbori su naša stvar. U Bosni i Hercegovini ima mjesta za dogovor i razgovor, ima mjesta za sve njene građane. Mnoge od njih tlači politika koju promiču Milanović i njegovi pajdaši u Bosni i Hercegovini. Nije naše građane Hrvate, Srbe i Bošnjake iz Bosne i Hercegovine protjerao niko nego politike koje promiče Milanović i njegovi istomišljenici koji su se stvarno ufurali da su njihovi spasitelji. E pa ne tlači nas niko drugi nego lažni branitelji nacionalnih interesa koji su popljačkali preduzeća i javna dobra, a ljude drže siromašnim i ovisnim o mrvicama sa njihovog stola”, dodao je lider SDP-a.

Kako kaže, ako se još neko usudi glasati ili misliti drugačije, onda se te osobe proglase nepodobnim i vrlo brzo osjete bijes, kako dodaje, “odabranih”.

“Tlačitelji Hrvata, Bošnjaka, Srba i svih građana su upravo arogantni, šuplji populisti i bezosječajni tipovi poput Milanovića, koji građanima prodaju maglu, mržnju i nacionalizam, sve za mandat više. Na kraju, jadna je država koja za predsjednika ima Milanovića. Jadna je država u kojoj predsjednik luta od zapadnjačkog ljevičara do teoretičara zavjera i proruskog konzervativca. Takvoj državi ni NATO ne može pomoći da povrati obraz i dostojanstvo”, rekao je Nikšić.

Zatim je naglasio da je oporavak moguć, ali uz određene uslove.

“Oporavak je naravno moguć, ali je i to proces da citiram Milanovića prvo sapun, onda parfem, pa tada možemo pričati o rehabilitaciji Hrvatske kao modernog, demokratskog prijatelja Bosne i Hercegovine. Do tada, uzalud vam trud svirači, Bosna i Hercegovina će opstati kao domovina svih svojih građana i naroda. Mi ćemo ovdje živjeti zajedno, svađati se, raspravljati, miriti i uvijek pomagati jedni drugima kao dobre komšije i susjedi. Zato, nakon što ‘isplačeš krokodilske suze’ nad sudbinom ‘jadne i nikakve’ države Bosne i Hercegovine koju toliko mrziš Milanoviću, na čistom bosanskohercegovačkom, bez diplomatskog uvijanja, odj**i od nas u skokovima”, poručio je na kraju Nikšić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,