Srijeda, 8. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nikšić: Nema kompromisa, niti ustupaka kada je u pitanju država BiH

Preuzmite sliku

Tradicionalni novogodišnji prijem Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) upriličen je večeras u Sarajevu, a veliki broj članova i simpatizera te stranke, gostiju iz kulturnog, poslovnog, političkog i javnog života pozdravio je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

Nikšić je u kratkoj izjavi za medije naveo da očekuje i da se iskreno nada da će ono što su potpisali i obećali uraditi, i provoditi.

– U posljednje vrijeme ono što predsjednik SNSD Milorad Dodik radi i priča odudara od tog sporazuma i nama ne pada na pamet da pravimo bilo kakve kompromise i ustupke kada je u pitanju država BiH. O imovini BiH, o imovini države moraju odlučivati institucije države BiH – istakao je Nikšić

Konačno je vrijeme, kako je naglasio, da u se BiH pruži šansa kompromisu, dogovoru, razgovoru, te da se pokaže da se ovdje može razgovarati, da bude bolje svim građanima.

– Pri tome ne mislim na bilo koji narod ili na bilo koji dio BiH, nego na cijelu BiH i sve ljude u BiH. Kakve koristi od toga na koga će se knjižiti neka njiva, ako nema ljudi u BiH? A zahvaljujući politikama koje smo dosad imali, svađama, prepucavanjima, te nesaradnji, iz ove zemlje odlaze svi građani, i Bošnjaci i Srbi i Hrvati – naveo je Nikšić.

Predstavnički dom PSBiH danas je potvrdio imenovanje Borjane Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH u narednom četvorogodišnjem mandatu.

– Imenovana je i na osnovu ekspozea. Vidite da ono što smo potpisali, to želimo da radimo. Naravno, možda je neko to potpisivao sa figom u džepu, vidjećemo šta će biti – prokomentarisao je Nikšić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,