Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nikšić-Bo: Cilj SDP-a je da građanima ponudimo bolje uslove za život

Preuzmite sliku

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić danas je u posjetu primio ambasadoricu Kine u našoj zemlji Chen Bo, a tema sastanka bila je aktuelna politička situacija i odnosi Kine i BiH.

Tokom sastanka, predsjednik Nikšić upoznao je kinesku ambasadoricu o stavovima SDP BiH po pitanju izgradnje energetske i saobraćajne infrastrukture, funkcioniranju vlasti u BiH, kao i o detaljima Izbornog programa SDP-a – Plan 10.

„Vlada FBiH, predvođena SDP-om, skoro je do kraja dovela priču o izgradnji Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, koju smo radili u saradnji sa Kineskom razvojnom bankom. Nažalost, dolaskom aktuelne vlasti, priča o izgradnji ovog bloka je prestala. Godinama se najavljuju pripremni radovi, ali ništa se ne dešava. Mnogi ne shvataju bitnost izgradnje ovog bloka, jer time BiH dugoročno dobija na svom energetskom suverenitetu, a time će ostati izvoznik, a ne uvoznik električne energije. Buduća vlast mora ovaj projekat ubrzati, a kako će SDP biti dio buduće vlasti, učinit ćemo sve da nastavimo procese koji su prekinuti 2015. godine. Osim saradnje u izgradnji energetskih objekata, bitno je poboljšati saradnju sa Kinom i po pitanju izgradnje saobraćajne infrastrukture“, naveo je Nikšić i na pitanje ambasadorice Bo o eventualnoj saradnji između Komunističke partije Kine i SDP BiH, odgovorio kako će se SDP rado odazvati pozivima za uspostavljanje takve saradnje.

Na kraju sastanka je predsjednik Nikšić ambasadoricu Bo upoznao sa osnovama Izbornog programa – Plan 10.

„Cilj SDP-a je da građanima ponudimo bolje uslove za život. Upravo su takva rješenja sadržana u našem Planu 10 i to će nam biti osnova kampanje, jer smo svjesni da se sa nacionalističkim strankama ne možemo takmičiti na njiihovom terenu. Međutim, nikada nećemo dozvoliti da vladajući podizanjem tenzija ubijaju nadu onima koji misle da BiH može biti normalna zemlja“, zaključio je Nikšić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,