Petak, 27. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nijedno dijete bez paketića 2021: Podržite novogodišnju čaroliju volontera Udruženja “Ruku na srce”

Preuzmite sliku

Praznici su na pragu, novogodišnja čarolija svuda oko nas, a volonteri Udruženja “Ruku na srce” je dočekuju u Djeda Mrazovoj radionici, prenosi Anadolu Agency (AA).

Još samo pet dana ostalo je do kraja prikupljanja donacija u sklopu projekta “Nijedno dijete bez paketića“, u okviru kojeg Udruženje “Ruku na srce” nastoji obezbijediti novogodišnje paketiće za djecu iz porodica u stanju socijalne potrebe.

Proteklih deset zima u okviru projekta podijeljeno je više od 7.000 paketića mališanima školskog i predškolskog uzrasta sa područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine. To je rezultat izuzetnog truda i rada svih volontera Udruženja, te nesebične podrške mnogobrojnih donatora.

  • Svi koji žele biti dijelom ove zimske čarolije, do 15. decembra mogu donirati igračke (ne nužno nove, bitno je da su očuvane), slatkiše, školski pribor ili novac. Također, mogu i sami napraviti paketić i uljepšati početak Nove godine djeci kojoj roditelji ne mogu obezbijediti te male radosti.

    Donacije je ove godine moguće dostaviti na nekoliko punktova. Svakim danom od 9:30 do 22 u prostorije Hub-a Homework i subotom u periodu od 10 do 12 u Centar “Ruku na srce” na Dobrinji.

    Ukoliko niste u mogućnosti lično dostaviti svoj prilog, na žiro račun Udruženja (1990490056036171, Sparkasse Bank) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za akciju “Nijedno dijete bez paketića“.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje