Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nema povrijeđenih bh. državljana u Izraelu, vraća se grupa radnika

Preuzmite sliku

Prema posljednjim informacijama kojima raspolaže Ambasada BiH u Izraelu niko od bh. državljana koji borave u toj zemlji nije povrijeđen niti poginuo u toku dosadašnjeg oružanog sukoba Izraelaca i Palestinaca.

Na sjeveru Izraela boravila je grupa od 18 radnika, sa područja Usore i Tešnja.

Oni će danas napustiti Izrael i vratiti se kući s obzirom da situacija nije stabilna i da se svima preporučuje da izbjegavaju putovanja u tu zemlju, kao i izlazak iz nje. Ostali bh. državljani su dobro.

Potrebno je istaći da su najveći sukobi u Jerusalemu i Gazi, ali da je do napada došlo i u ostatku područja.

Podsjećamo, vatreni sukobi između izraelske vojske i palestinskog Hamasa traju već četiri dana, a broj poginulih u dosadašnjim izraelskim napadima na Pojas Gaze dostigao je 119, uključujući 31 dijete, a broj ranjenih iznosi više od 800.

Iz pojasa Gaze dolaze vijesti da se brutalno ubijaju nedužni civili, a sve je nastavak sukoba koji se očigledno pretvara u pravi rat.

Izrael je danas pokrenuo dosad najveću kampanju bombardovanja Gaze, angažujući kopnene, vazdušne i pomorske snage. Izraelska vojska saopštila je da je operacija osmišljena kako bi uništila mrežu tunela koje su koristili palestinski militanti. (Klix.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,