Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nekoliko hiljada postača na iftaru “Bošnjaci na Drini” u Konjević Polju (FOTO)

Preuzmite sliku

Veliki iftar “Bošnjaci na Drini” organizovan je sinoć u naselju Konjević Polje u Bratuncu na kojem je prisustvovalo nekoliko hiljada vjernika, postača, predstavnika vjerskog i političkog života naše zemlje te ostalih sfera društva.

Trećem po redu iftaru koji je upriličen u organizaciji Udruženja građana “Podrinje” i Medžlisa Islamske zajednice Bratunac prethodio je prigodan kulturno-vjerski program, a potom su se prisutnima obratili organizatori iftara, zvaničnici i predstavnici Islamske zajednice u BiH.

“Zahvaljujem se svima koji su večeras (sinoć, op.a.) ovdje došli. Ovaj iftar je prvenstveno za postače i ne smijemo dozvoliti da on prerasta u političku promociju, već za ljude Podrinja. Ne smije nas iftar dijeliti na ove i one ljude, on nas mora zbližiti i pokazati da je ovaj narod konačno došao pameti. Konačno moramo shvatiti da moramo ostati u zajedništvu”, kazao je predsjednik Udruženja građana “Podrinje” Azmir Husić.

Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Edin Ramić izrazio je radost zbog velikog broja postača koji su pristigli na iftar u Konjević Polje.

Vahid efendija Fazlović, muftija tuzlanski, naglasio je kako je ramazansko blago neizbježno.

“Skoro smo upućivali dove i čekali ramazan, a sad smo već u danima ramazana kad se zahvaljujemo Bogu što smo istrajali u ibadetima posta, iftara i zajedništva. Već smo blizu kraja ramazana i vrijeme je da jedni drugima čestitamo i neka vam je hairli sinoćnja noć, Lejletul-kadr. Neka dragi Bog primi naše dove jer je post naša izdržljivost. Postač stiče snagu da bude strpljiv jer je post pola naše strpljivosti. Večeras smo pokazali nasu istrajnost i ovdje smo došli u pohode našoj domovini i zijaret (posjeta) našoj braći”, kazao je efendija Fazlović. (Tuzlanski.ba | Foto: Facebook)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje