Ponedjeljak, 25. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nakon spornog intervjua oglasio se Stanković: Bih li ja želio da je BiH građanska država ili ne, to je moja intimna stvar

Posljednja emisija Nedjeljom u 2 (HRT) urednika Aleksandra Stankovića dana 20.1.2019. u kojoj mu je sugovornik bio Željko Komšić član Predsjedništva BiH izazvala je salvu kritika bh.javnosti ali i hrvatskih novinara.

Drago Pilsel je napisao “Kao novinar osjećam se pozvan i dužan ispričati, vjerujem i u ime mnogih naših čitateljica i čitatelja koji su pratili izdanje HTV-ove emisije ‘Nedjeljom u dva’, članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodinu Željku Komšiću zbog nekorektnosti i neuljudnosti mog kolege Aleksandra Stankovića.” Za interview.ba sam Stanković prokomentarisao je pomenutu emisiju, da li je pogriješio u pristupu i kako su se rastali on i Komšić.

Stanković: Komšić i ja pristojno smo se razišli, mislim da je to sportski podnio

”Bih li ja želio da je BiH građanska država ili ne, to je moja intimna stvar. Ali ono o čemu sam razgovarao s Komšićem je ono što je trenutno na trpezi i pretpostavljam da bi ga svaki novinar kojeg interesira Željko Komšić i ono što se događa u BiH pitao”.

‘Pokušavam argumentirano razgovarati sa svakim gostom, tako je bilo i ovaj put s Komšićem. Razgovarao sam o javnim stvarima s Komšićem o politici, o tome je li on legitiman član Predsjedništva BiH ili nije. On je to znao”, rekao je Stanković.

Reakcije hrvatskih novinara: Isprika Komšiću zbog huliganizma urednika na HRT-u, prvih pola sata mu nije dao disati

Kaže kako nema potrebe da provjeri je li napao Komšića.

”Napravio sam više od 700 emisija od kojih je barem jedno 100 takvih. Ponekad pogriješim i to je činjenica, ali u ovom slučaju nisam ništa pogriješio. Pokušavam argumentirano razgovarati sa svakim gostom, tako je bilo i ovaj put s Komšićem. Nekad je emisija oštrija, nekad nije. U ovom dijelu se dogodilo da je bila takva, ali ništa privatno”, rekao je.

Komšić: Čovića sam pitao “dopire li do tebe ovo što ja govorim”

Kaže kako napisi pojedinih novinara u Hrvatskoj da se treba ispričati članu bh Predsjedništva mogu biti njihov stav.

”Ne znam je li mi zamjerio ali pristojno smo se razišli. Čvrst stisak ruke je imao, čovjek je to mislim podnio sportski. Intimno nemam ništa protiv Komšića, čak smatram da ima i neke dobre karakteristike. Ali ovdje nismo razgovarali o njemu privatno, nego o njemu kao političaru”, rekao je. (Oslobodjenje.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje