Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Najveći na Balkanu: Iftar u Konjević Polju okupio blizu 7.000 postača (FOTO)

Preuzmite sliku

U organizaciji Udruženja građana “Podrinje” i Medžlisa Islamske zajednice Bratunac, Zvornik i Srebrenica večeras je, u 27. noći ramazana, u bratunačkom naselju Konjević Polje organiziran drugi veliki iftar pod imenom “Bošnjaci na Drini”.

Iftaru je prethodio prigodan kulturno-vjerski program, obraćanja organizatora, zvaničnika i predstavnika Islamske zajednice. Na iftaru je, prema prvim procjenama, bilo blizu 7.000 postača iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i dijaspore. Na iftaru prisustvovali su brojni bošnjački politički predstavnici i predstavnici Islamske zajednice, predvođeni Bakirom Izetbegovićem, bošnjačkim članom Predsjedništva i reisu-l-ulemom Husein ef. Kavazovićem.

Reis Kavazović je u svom obraćanju kazao kako su povratnike smatra istinskim herojima i da će u budućnosti snažnije biti podržani projekti povratnika.

Predsjednik Udruženja građana “Podrinje“ doktor Elmir Jahić kaže da je ovaj iftar snažna poruka odlučnosti Bošnjaka da budu svoji na svome, da BiH doživljavaju kao svoju domovinu, i dokaz da će ove zemlje biti tamo gdje ima Bošnjaka.

Potpredsjednik Udruženja i jedan od glavnih organizatora Azmir Husić u svom obraćanju ovom prilikom je kazao kako najvećim iftarom na Balkanu žele pokazati veliko jedinstvo Bošnjaka na ovom području uz poruku da su povratnici “svoji na svome”.

U obraćanjima su organizatori kazali da ovim okupljanjem žele da pokažu jedinstvo Bošnjaka, da su u ovom mjestu „svoji na svome“, ali i da daju snažnu podršku povratnicima.

Ovaj iftar ima i simboličnu vrijednost, jer je organizovan baš na mjestu gdje je tokom rata ubijen veliki broj Bošnjaka, a danas, 25 godina kasnije, na istom mjestu rađa se život i nove generacije. (Foto: Faktor)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,