Utorak, 25. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Najpopularnija aplikacija u BiH ‘Moja patrola’ s više od 300.000 korisnika

Preuzmite sliku

Za samo nekoliko dana otkako je aplikacija „Moja patrola“ dostupna vozačima u Bosni i Hercegovini, preuzeta je više od 20.000 puta, te je tako zauzela poziciju najpopularnije aplikacije u BiH.

Svim vozačima je dostupna besplatna mobilna aplikacija koja u svakom trenutku zna gdje su postavljeni radari, kamere i policijske patrole.

Aplikacija je aktivna u zemljama regije, a ‘skinulo’ ju je više od 300.000 korisnika, koji su prijavili preko milion akcija.

– Jako sam zadovoljan aplikacijom. Iskreno nisam vjerovao da je tačna i da će mi pomoći. S obzirom na to da moj posao podrazumjeva da sam svakodnevno ‘na točkovima’ mogu slobodno reći da sam sada manje pod stresom i da mi je posao olakšan. Naravno napominjem da se trudim pridržavati pravila i uslova na putu, što poručujem svim učesnicima u saobraćaju – izjavio je Gordan Petković, jedan od korisnika aplikacije.

Princip rada aplikacije Moja patrola je jednostavan – onaj ko primijeti policiju jednim klikom prijavi lokaciju gdje se nalazi, a korisnici dobiju obavijest o policijskim patrolama koje su prijavili drugi korisnici, tako da svaki korisnik u svakom trenutku može potvrditi ili negirati lokaciju patrole.

Složeni algoritam proračunava pouzdanost svake objave, tako da su podaci koji se prikazuju maksimalno precizni. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,