Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Na crvenim potjernicama Interpola 102 državljanina BiH

Preuzmite sliku

Nekoliko novih imena iz BiH našlo se u proteklih nekoliko mjeseci na crvenim potjernicama Interpola, na čijoj web stranici su dostupni podaci, odnosno fotografije ukupno 102 državljanina BiH.

Na spisku su i građani BiH za kojim godinama tragaju pravosudne i policijske agencije u BiH, ali i inostranstvu.

Odnedavno im se pridružila i Sandra Kahrić (38), rođena u Gradišci, koju, između pstalog, terete za krađu, prevaru i druga krivična djela, pišu “Nezavisne novine“.

U tekstu se podsjeća da se nedavno oglasio suprug Kahrićeve koji tvrdi da je njen identitet ukraden, te dodao da njegova porodica ima velike probleme zbog potjernice koja je izdata.

Po zahtjevu pravosudnih organa BiH, odskora je crvena Interpolova potjernica raspisana i za Adisom Velićem (28) iz Velike Kladuše, za kojim se, prema dostupnim informacijama, traga zbog izdržavanja kazne zatvora od deset mjeseci zbog teškog krivničkog djela protiv bezbjednosti saobraćaja.

Prije nekoliko mjeseci Interpol je objavio crvenu potjernicu za državljaninom BiH Petrom Dabićem (48), rođenim u Prijedoru, a koji se potražuije zbog iskorišćavanja djece za pornografiju.

Na crvenim potjernicma je ukupno pet žena iz BiH, među kojima i Slobodanka Tošić (34), bivša mis fotogeničnosti, koja je pobjegla nakon što je pravosnažno osuđena na dvije i po godine zatvora zbog učešća u kriminalnoj grupi Darka Eleza i saučesništva u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,