Subota, 23. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Mostarac Aner Gosto apeluje: “Pomozite mi da pronađem osobu koja je gazila po mezaru moje nane Hurije”

Preuzmite sliku

Danas je na Facebook profilu, Mostarac Aner Gosto podijelio fotografiju koja je naišla na mnoštvo reakcija zbog svog sadržaja. 

Naime, on je ostao povrijeđen nakon čina “nepoznate osobe”, te traži pomoć onih koji bi mogli imati više informacija.

Kako se vidi na fotografiji koju je Gosto objavio, “nepoznata osoba” se slikala kako čuči i gazi po mezaru(grobu) njegove nene Hurije sa natpisom “gazi balije”.


Objavu Anera Goste prenosimo u cjelosti;

“Dana 07.05.2022.godine umrla je moja nena Hurija-Hura i zakopana je u haremu u Raštanima, gdje je i provela cijeli svoj život, živeći pošteno,mirno i u finim rodbinskim i komšinskim odnosima.
Moja nena Hura nikad u životu i nigdje nije imala nikakve neprijatelje,ni po vjeri ni po nacionalnosti ni bilo čemu drugom.

Prije dan-dva vremena “nepoznati počinilac” se slikao kako čuči i gazi po njenom mezaru(grobu) sa natpisom “GAZI BALIJE”.

Dovoljno sam zgrožen, povrijeđen i zatečen da jednostavno ne mogu vjerovati da je neko bio spreman učiniti takvo nešto a kamo li izvršiti ovakav naum?!

Zato, sve vas molim, ukoliko poznajete ili imate bilo kakvo saznanje u vezi osobe počinioca (sa slike) da mi se javi i tako pomogne prijavi prema nadležnom MUP-u kao i radi daljih zakonskih koraka koje ćemo preduzeti kao njena porodica, potomci i najbliži srodnici….
Ovo je sramota u 2022. godini!

Jesmo li postali životinje?!”, napisao je Aner Gosto u svojoj objavi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje