Subota, 16. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ministar Avdić primio rediteljicu i producenta filma “Quo Vadis, Aida?”

Preuzmite sliku

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo (KS) Samir Avdić primio je rediteljicu i producenta filma „Quo Vadis, Aida?“ Jasmilu Žbanić i Damira Ibrahimovića.

Današnjem prijemu pridružio se i premijer Kantona Edin Forto, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

Rediteljica Žbanić je ministru Avdiću predala Zahvalnicu Ministarstvu kulture i sporta KS zbog prethodne konkretne podrške snimanju, ali i promociji ovog izuzetno važnog bosanskohercegovačkog filmskog ostvarenja.

Tokom prijema, u razgovoru je najviše pažnje posvećeno priznanju datom ovom bh. filmu koji govori o genocidu u Srebrenici time što je selektiran među 15 kandidata za ovogodišnjeg Oskara.

  • I ovog puta je naglašeno da je ovim činom film „Quo Vadis, Aida?“ ušao u uži izbor za najbolji film van engleskog govornog područja.

    Tokom današnjeg prijema je bilo riječi i o budućim projektima i planovima Jasmile Žbanić i Damira Ibrahimovića, koje namjeravaju realizirati, a koji su izuzetno zanimljivi i ambiciozni.

    “Baš kao što je i do sada bio slučaj, resorno ministarstvo i Vlada KS sa zadovoljstvom će podržati i sve vaše buduće projekte jer ste svojim dosadašnjim filmskim ostvarenjima na najbolji način prezentirali bosanskohercegovačku kinematografiju i kulturu uopšte te pokazali kako su vaši filmovi najbolji ambasadori naše zemlje u svijetu”, naglasio je ministar Avdić. (FENA)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje