Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Milorad Dodik i Dragan Mektić na proslavi Dana policije Srbije

Preuzmite sliku

U Srbiji se danas obilježava Dan policije, a svečanosti prisustvuju i predsjednik RS-a Milorad Dodik i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da rijetko ko ima takve rezultate i daje sve od sebe kao što to čini policija Srbije.

Čestitajući Dan policije svim pripadnicima MUP-a Srbije, Vučić je na platou ispred Doma Skupštine Srbije istakao da vjeruje u policiju, koja obavlja najodgovorniji posao.

Vučić je govorio o smanjenju i rasvjetljavanju krivičnih djela, smanjenju stope kriminala, te istakao da su to podaci koji dovoljno govore o uspjesima policije.

  • “Štitite slobodu građana tako što štitite zakon, a način na koji se to radi je impresivan”, rekao je Vučić na centralnoj proslavi Dana policije kojoj prisustvuju Milorad Dodik, Dragan Mektić i ministar MUP-a RS Dragan Lukač.

    On je obećao da će učiniti sve da pripadnici policije dobiju priznanje koje zaslužuju, ali i podršku koju zaslužuju kroz veće plate, bolju opremu i mogućnost da se dođe do jefitnijih stanova.

    Vučić je čestitao dobitnicima medalja. (Srna)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje