Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mektić: Afera Respiratori će pasti, tužioci iza sebe imaju propale predmete

Preuzmite sliku

Zastupnik SDS-a u Parlamentu BiH i bivši ministar sigurnosti Dragan Mektić večeras je u intervjuu za Face TV poručio kako je četiri puta više istraga u Tužilaštvu BiH podignuto u FBiH u odnosu na RS.

“A da ne govorim u odnosu na neke kantona. U Livanjskom kantonu u prošloj godini – nula. Nijedna istraga. U kantonima sa hrvatskom većinom sprovedeno je samo devet istraga od strane Tužilaštva BiH. Što znači da postoji politički dil i uticaj na koji je svjesno pristala glavna tužiteljica i onda se samo vrti oko Sarajeva i do Zenice. I tu što se desi, tu promptno reaguje”, kaže Mektić i dodaje:

“Pazite, prije se počelo govoriti o ovoj montažnoj bolnici u RS, nego o respiratorima. Ali to Tužilaštvu BiH nije dovoljno.”

Mektić kaže da je tužiteljica objasnila kako aferu u RS niko nije prijavio, a sama je potvrdila da je na osnovu pisanja medija pokrenula istragu u slučaju „respiratori“.

“Pa znate li zašto. Zato što postoji politički dil između Milorada Dodika i Dragana Čovića, i Gordane Tadić da se taj prostor i taj dio koji pokrivaju HDZ i SNSD ne diraju”, kaže Mektić.

Mektić je govorio i o slučaju „respiratori“.

“Ta tri tužioca imaju iza sebe propale predmete. Jedan je zataškao aferu ‘potkivanje’, jedan slučaj ‘diplome’ i treći je upropastio slučaj ‘kladionica’, rekao je Mektić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,