Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kuvajt donirao 1.055 ramazanskih paketa narodu u Bosni i Hercegovini

Preuzmite sliku

Nevladina humanitarna organizacija Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus (MFS-EMMAUS) počeo je sa podjelom 1.055 ramazanskih prehrambenih paketa socijalno osjetljivim osobama koje je donirao Generalni sekretarijat za Vakuf iz Kuvajta, posredstvom Ambasade države Kuvajt-a u BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Ramazanski paketi koje smo pripremili stići će na kućni prag starih i iznemoglih osoba kao i onih socijalno osjetljivih koji ramazanske dane provode u krugu porodica sa nemogućnošću snabdijevanja hranom iz finanskijskih ili nekih drugih razloga”, navedeno je iz MFS-EMMAUS-a.

U povratničkom mjestu Snagovo kod Zvornika juče je podijeljeno 100 ramazanskih paketa ljudima koji nekoliko godina žive na rubu siromaštva, obrađujući poljoprivredno zemljište očišćeno od mina i prepušteni tako sami sebi.

“Ovo nije prvi puta da Sekretarijat za Vakuf Kuvajta podržava slične projekte koje realizujemo na terenu a značajnu ulogu u posredovanju pomoći imamo od Ambasade Kuvajta u BiH”, dodali su iz MFS-EMMAUS-a. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje