Utorak, 5. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

KO SDP Tuzla: Poslije UKC Tuzla, Vlada TK-a gasi i Međunarodni aerodrom Tuzla!

Preuzmite sliku

Vlada Tuzlanskog kantona, i pored činjenice da je u ovoj godini rekordan broj putnika prevezen sa Međunarodnog aerodroma Tuzla, uspjela je da za manje od godinu dana otjera oba avioprijevoznika sa aerodroma Tuzla (Wizz Air i Ryanair), navode iz KO SDP Tuzla.

˝Na ovaj način građani Tuzlanskog kantona i cijele Sjeveroistočne Bosne, pogotovo naša dijaspora, su ostali bez mogućnosti bržeg putovanja, a Tuzlanski kanton bez strateškog preduzeća Međunarodnog aerodroma Tuzla jako važnog za razvoj turizma, privrede i Tuzlanskog Kantona u cjelini.Umjesto što odgovornost za propast aerodroma i odlazak Wizz air-a prebacuje na druge, Vlada TK i uprava aerodroma, treba da odgovore zašto su sve ove godine aerodromsku taksu po odlazećem putniku Wizz Air- u naplaćivali dvadeset puta skuplje nego Ryanair-u? Nije li to, i takvo poslovno ponašanje prema strateškom partneru izazvalo ovakvu reakciju i odlazak Wizz Air-a.

Kako je moguće da još uvijek nije riješeno pitanje osvjetljenja pristupa sa zapadne strane poletno slijetnoj stazi, (zašto ne kažete da li neko, i ko mešetari sa spornom parcelom). Na ovaj problem Wizz Air je ukazivao godinama i ništa niste poduzeli. Zašto putnici sa Međunarodnog aerodroma Tuzla plaćaju 2 KM po ulasku u zgradu aerodroma, da li se taj novac prikuplja da bi se isfinansirala politička zapošljavanja na aerodromu. Nakon gašenja UKC-a Tuzla, gašenja Međunarodnog aerodroma, opravdano je pitanje šta će sljedeće ugasiti populistička Vlada TK-a˝, saopštli su.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje