Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako su Srbi u Ministarstvu odbrane priznali genocid u Srebrenici?

Preuzmite sliku

Dokument Ministarstva odbrane BiH pokazuje da su srpski predstavnici u tom Ministarstvu stradanje Bošnjaka u Srebrenici okarakterisali kao “genocid” i time ignorisali stav Republike Srpske, javlja RTRS.

Riječ je o odluci Ministarstva odbrane BiH od 8. juna, na osnovu koje su pripadnici Oružanih snaga BiH bili angažovani na komemoraciji u Srebrenici.

Naredbu o angažovanju ljudstva i resursa potpisao je srpski general Dragan Vuković po odobrenju Ministarstva odbrane u kojem je zamjenik ministra Boris Jerinić iz SDS-a, navodi RTRS.

  • genocid-priznanje-ministarstvo-odbrane
  • Predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić rekla je da je Ministarstvo odbrane jedini resor koji ima dva zamjenika, što znači da njime rukovode sva tri naroda.

    “Ministar ne bi smio da potpiše nijedan dokument, a da prije toga ne bude data saglasnost ostala dva zamjenika“, rekla je Majkićeva.

    Potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić rekao je da Ministarstvom odbrane BiH rukovodi Marina Pendeš iz HDZ-a i da je ovo pitanje za stranku iz koje ona dolazi.

    Jerinić se nije izjasnio o ovom pitanju.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje