Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Jutro za sve: Jutarnji program BHT1 od ponedjeljka ponovo sa vama

Preuzmite sliku

Jutarnji program BHT1 od ponedjeljka, 19. septembra počinje emitovanje nove sezone svih sedam dana u sedmici, u novom terminu i sa nekoliko kadrovskih i konceptualnih osvježenja. Radnim danima „Jutro za sve“ emitovat će se od 6:55 do 9:30, a vikendom od 7:55 do 9:30.

Od ponedjeljka do petka Jutarnji program će voditi novo lice „Jutra za sveZvonko Komšić, uz Danka Delibašića i Jasminu Bešić, već dobro znane voditelje BHT1. Vikend, u nešto opuštenijem izdanju“, sa gledateljima će se družiti Zvezdana Stojaković i Leonard Kvesić, kojeg pamtimo po sjajnim reporterskim javljanjima, a sada ćemo ga uz javljanja sa terena gledati i u studiju, u voditeljskoj ulozi.

U konceptualnom smislu Jutarnji program BHT1 ostaje informativno-servisno -zabavni TV sadržaj i „prvi prozor u dan“ BHT1. To znači da će gledatelji ujutro čuti najaktuelnije i najsvježije informacije, od servisnih kao što su izvještaji o redukcijama vode, el.energije, gasa, stanju na cestama, kvaliteti zraka, vremensku prognozu, izvještajima iz MUP-a, Vatrogasnih brigada, Hitne pomoći i porodilišta, do live reporterskih javljanja širom BiH gdje BHRT ima svoje dopisništva. U fokusu nam ostaju važne društveno socijalne teme i „običan“ čovjek, ali i one iz sfera: nauke, zdravstva, ekonomije, kulture, sporta, umjetnosti, muzike, zabave.

 • Urednica Redakcije Jutarnjeg programa, Lejla Zvizdić ističe kako će „Jutro za sve“ i ove sedme sezone opravdati očekivanja gledatelja, te učvrstiti svoju poziciju lidera Jutarnjeg programa u Bosni i Hercegovini.

  Uz sve već prepoznatljive programske cjeline, niz je noviteta.

  Novinar BHRadija 1 Amir Sužanj u svojoj kolumni „Između redova“ satirično, duhovito i hirurški precizno analizira događaje koji su obilježili sedmicu.

  „Iza scene“ je sedmična kritika Mirze Skenderagića o najaktulnijim filmskim i serijskim ostvarenjima. Kritika je na našim prostorima gotovo potpuno izumrla, a nekada su autori, reditelji nakon premijere predstave ili filma ujutro žurili do prve trafike kako bi pročitali kritiku o novom ostvarenju.

  Svakog dana u rubrici „Press“ s gostima analiziramo najvažnije naslove dnevnih novina.

  U rubrici „Matineja“ Danko Delibašić razgovora sa umjetnicima o kompleksnosti njihovih profesija, a prevashodni cilj nam je umjetnost i kulturu uvesti u domove građana i udaljiti ih od kičastih sadržaja ka stvarnim civilizacijskim vrijednostima.

  Novinari istraživači pripremaju i rubrike: „Potrošački savjeti“ o pravima potrošača i smjernicama kako uštedjeti kućne budžete, “Crveni telefon” – rubriku u kojoj, u ime građana i po dojavi građana istražujemo njihove probleme.

  Među novim rubrikama su i porodične temama, od onih o odnosima unutar porodice kao najvažnije ćelije društva, do svih dilema kroz koje roditelji prolaze u procesu odgajanja djece. Svoj život nastavlja i „Život na selu“ čije priče imaju milionske preglede na našim digitalnim platformama. U sportskoj rubrici srijedom i petkom osvrćemo se na najvažnije sportske dogadjaje, promovišemo uspješne bh.sportiste i kolektive, ali i sportske događaje u manjim sredinama širom BiH, kao i sportske zanimljivosti. Jednom mjesečno emitujemo i rubriku „Team building“ u želji da podstaknemo sve kolektive na ovu vrstu zabavne aktivnosti, koja učvršćava i poboljšava veze unutar tima.

  Jer, zdrav radni ambijent danas jeste jedna od najvažnijih pretpostavki mentalnog i emotivnog zdravlja ljudi, a samo zdrav tim može produktivan.

  U vikend izdanjima „Jutra za sve“ užurbani ritam radne sedmice ćemo usporiti i osvježiti laganijim temama i gostima. Manje politike, više turistike, moto je vikend “Jutra za sve“.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,