Nedjelja, 9. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Izložbom slika Ismeta Mujezinovića počinju “Dani Zaima Muzaferije”

Izložbom izabranih djela jednog od najboljih bh. slikara Ismeta Mujezinovića 22. novembra u Zavičajnom muzeju Visoko bit će otvoreni “Dani Zaima Muzaferije 2017” u organizaciji Ars Tragovi – Udruženje građana za afirmaciju kulture.

Predsjednik tog udruženja Rasim Kadić predstavio je danas na pres-konferenciji bogat kulturno-umjetnički program manifestacije koja će trajati do 3. decembra.

Kazao je da će prvog dana, pored izložbe Mujezinovića, biti predstavljen katalog “Tragovi” o prošlogodišnjoj manifestaciji, kao i koncert jazz orkestra “AT Trio” u Galeriji Likum 76.

Teatar Total iz Visokog odigrat će 23. novembra u Gradskom kinu Visoko predstavu “Nesporazum” rađenoj prema tekstu Alberta Camusa, dok će narednog dana na istom mjestu posjetitelji moći vidjeti dokumentarni film “Scream for me Sarajevo” Tarika Hodžića.

Za najmlađe ljubitelje 25. novembra organizirano je gledanje crtanih filmova u Gradskom kinu, dok će stariji istog dana moći uživati u predstavi Pozorišta “Bore Stankovića” iz Vranja “Ljubavi Džordža Vašingtona” čiji tekst potpisuje Miro Gavran.

Kadić je zahvalio Umjetničkoj galeriji BiH koja je odobrila deset slika Zaima Muzaferije, zatim Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla te Bošnjačkom institutu – Fondacija Adil Zulfikarpašić.

Direktor Umjetničke galerije BiH Strajo Krsmanović iskazao je ponos što je ova kulturna institucija partner te manifestacije te najavio da će podržavati njihov rad. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje