Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Isak: FUP je jedna od najboljih uprava policije u regionu

Preuzmite sliku

“Federalna uprava policije jedna je od najboljih policijskih uprava u cijelom regionu. Zadovoljstvo je nalaziti se na čelu ministarstva u čijem sastavu se nalazi i Federalna uprava policije”, kazao je ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak.

“Naši policijski službenici svojim profesionalnim radom, kojem svjedočimo i kod realizacije akcije kodnog naziva “DM Tetris”, dokazuju da su spremni odgovoriti sigurnosnim izazovima te biti kredibilni partneri međunarodnim agencijama za borbu protiv kriminala“, dodao je Isak u izjavi za medije.

Pod nadzorom tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u okviru EUROPOL-ovog projekta „Balkanski kartel“, a po Naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, policijski službenici Federalne uprave policije u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u okviru operativne akcije kodnog naziva „DM Tetris“ izvršili pretresanje sedam osumnjičenih lica i 13 lokacija na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Akcija se odvija zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo „Organizovani kriminal“ iz člana 250. Krivičnog zakona BiH u vezi sa krivičnim djelima „Neovlašteni promet opojnim drogama“ iz člana 195. Krivičnog zakona BiH i „Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe“ iz člana 193. Krivičnog zakona BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje